Zdravlje

Ne bacajte koru od mandarine, kad čujete koliko je korisna čuvaćete je kao oči u glavi

Mandarine treba redovno jesti zato što su ukusne i zdrave, ali upamtite da ne treba da bacate njihovu koru, jer je možete koristiti za zdravlje i ljepotu.

Kora od mandarina za stopala

Jedan od načina da koristite koru mandarine je da je trljate po stopalima.

Pitate se čemu služi ovaj čudan postupak? Pomaže u borbi protiv mikoze i sprečava recidiv. Sve zahvaljujući antibakterijskim svojstvima kore ovog voća. Osim toga, mandarina ima osvežavajući i piling efekat. Može smanjiti znojenje stopala i pozitivno uticati na stanje kože. Na petama je obično vrlo suha koža. Trljanje korom mandarine ima hranjiv i opuštajući efekat, piše Krstarica.

Za najbolje rezultate počnite trljanjem kore mandarine dva puta dnevno tokom nedelje. Kada primijetite poboljšanje, dovoljno je da ovaj tretman ponovite 2 – 4 puta nedeljno.

Zvuči čudno, ali vrijedi isprobati ovaj trik prije nego što bacite koru mandarina. Zapamtite, međutim, da kućni lijekovi ne mogu zamijeniti savjet profesionalnog ljekara.

Ako sumnjate na atletsko stopalo, obratite se dermatologu. Kora mandarine je preventivna, ali se ne može koristiti kao zamjena za lijekove koje je propisao specijalista.

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button