Zdravlje

UBRZAVA MRŠAVLJENJE, SKIDA SALO: Jedite ovu namirnicu i PREPORODIĆETE SE

Osim što sadrži proteine, koji su ključni za topljenje sala na stomaku, ovo koštunjavo voće obiluje i gotovo svim nutrijentima koji su potrebni za brzo i zdravo otapanje suvišnih masnoća.

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a prema sprovedenim istraživanjima, svakodnevna konzumacija badema ubrzava postupak mršavljenja za čak 62 odsto. Nivo ukupne tjelesne masnoće smanjuje se za čak 56 odsto, a mršavljenje na području stomaka ubrzava se za 50 odsto.

Jedna porcija od oko 23 badema je sasvim dovoljna za zadovoljavanje potreba organizma za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama. Naime, za gubitak masnoće na stomaku ključni su upravo proteini. Zato su bademi sjajan izbor, jer osim što sadrže proteine, obiluju i gotovo svim nutrijentima koji su potrebni za brzo i zdravo otapanje suvišnih masnoća.

S druge strane, bademi se sporo razgrađuju pa ostavljaju dugotrajan osjećaj sitosti, što će vas zaustaviti u posezanju za hranom koja je vašem organizmu nepotrebna. Bademi su i puni dijetalnih vlakana koja su neizostavna za pravilan rad sistema za varenje.

Takođe, naučnici su dokazali da bademi uspješno smanjuju indeks tjelesne mase, pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a smanjuju i rizik od nastanka brojnih bolesti, na primjer bolesti srca, dijabetes itd.

Ako ne jedete pravilno, vaš stomak neće da postane ravniji, zato pazite na vrijeme unosa hrane, pravilnu i zdravu ishranu i svakodnevno vježbanje. Kombinacija tih faktora dovešće vas do željene tjelesne težine i zdravog tijela.

Izvor: dnevno

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button