Zdravlje

Stvorena za čovjeka: Svi dijelovi koprive imaju ljekovita svojstva, riješite se glavobolje i ekcema

Jeste li ikada razmišljali zašto nas kopriva opeče kad je dirnemo? Odgovor leži u žarućim iglicama kojima je obložena njena površina, a služe koprivi kao zaštita od nametnika, životinjica i svega što bi joj moglo naškoditi

Ona je stvorena isključivo za čovjeka! Da nema žarećeg efekta, kopriva bi od davnina bila iskorijenjena, a ovako je dar čovjeku. No, ljudi je ipak iskorjenjuju, ljute se na nju, čupaju, ne znajući da je njena ljekovitost nevjerovatna! Upravo ta kopriva za koju smatraju da smeta po našim dvorištima jedna od najkorisnijih ljekovitih biljaka.

Svi dijelovi koprive – stabljika, lišće, korijen i cvijet imaju ljekovita svojstva. Švedski naučnik Abbe Kuenzle tvrdi, da bi kopriva odavno nestala sa lica zemlje da nema žalce. Životinje i insekti bi ju odavno pojeli.

Najbolji čistač krvi

– Jednom sam dao savjet majci sedmero djece, koja je od svog zadnjeg poroda patila od glavobolje i ekcema, da pije čaj od koprive. U kratkom vremenu riješila se ekcema i glavobolje. Pošto ekcem ima unutarnji razlog, treba ga liječiti uzimajući trave koje čiste krv – govori Kuenzle.

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button