Lifestyle

Šaka badema za ublažavanje bolova: U čemu je tajna ovog prirodnog aspirina

Glavobolja je bolest modernog čovjeka koju nerijetko uzrokuje ubrzan tempo života, stres, umor i općenita preopterećenost. U nedostatku boljih rješenja, ljudi posežu za tabletama koje bi trebale odagnati bol.

Međutim, često se događa paradoks, nakon nekog vremena gutanja tableta, vaše tijelo više ne reagira i bol ne nestaje. I onda dolazite do zida, možete isprobavati druge tablete i nastaviti s trovanjem svog organizma ili okrenuti se drugim, prirodnim rješenjima.

Glavni sastojak jedne od najpoznatijih tableta za glavu – aspirina, jest salicin. Ono što je manje poznato je da tu supstancu sadrži jedan poznati orašasti plod koji je svima lako dostupan. Radi se o bademu koji je prirodni aspirin, a što je najbolje – od ovog lijeka, nuspojava nema!

Šaka badema vrlo će lako zamijeniti vaše tablete protiv bolova jer badem sadrži salicin u velikim količinama. Osim što će vam ovi orašasti plodovi odagnati glavobolju, dobri su za organizam jer sadrže i visoku razinu magnezija koji je bitan za bolju opskrbu kisika u tijelu.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button