Lifestyle

NESTOROVIĆ DOŠAO U JUTARNJI, evo šta je otkrio: Najveći broj pacijenata zaraženih kovidom preminulo od zgrušavanja krvi i vakc…

Dr Branimir Nestorović gostovao je u Jutarnjem programu na TV Prva. Voditeljka Bojana Ristivojević je na početku razgovora prokomentarisala kako je doktor željno iščekivao penziju, ali da ga novinari i dalje zovu u različite emisije.

“Ti konkretno si bila izuzetno navalila“, rekao je Nestorović uz široki osmjeh, a verujemo da je ova neobična reakcija iznenadila gledaoce kraj malih ekrana. On je dodao da želi da smanji pojavljivanja u medijima, ali da mu to ne ide od ruke.

Govoreći o aktuelnoj situaciji sa koronavirusom, dr Nestorović je rekao da se postavlja pitanje ko zapravo treba da se vakciniše.

“Postavlja se pitanje ko da se vakciniše. Imunitet kod onih su preležali kovid je izuzetno dobar. 17 godina poslije SARS-a imaju imunitet oni koji su ga preležali 2003. Druga stvar, kome vakcina? Ja nisam ubeđen da ćemo se tada vratiti u normalnost. Ima četiri tipa vakcina, neke su klasične, druga vrsta su proteinske, treće su vektorske, Oksfordska i kineska jedna i imaju informacione RNK. Ove poslednje mijenjaju genetsku strukturu. Ja te ne bih primio”, istakao je doktor i dodao da u posljednju skupinu spada i Fajzerova vakcina.

Govoreći o ovim vakcinama, dr Nestorović je otkrio šta ga je najviše iznenadilo.
“Jedan dio me je zaprepastio, piše da se ne zna efekat na fertilitet, na plodnost jer nisu završene studije na miševima. Nisu završene na miševima, a daješ ljudima. Ja ne mislim da ćemo mi doći do te vakcine. One su logistički teške da se primjene”, istakao je.

On je pomenuo i da u Njemačkoj traje svađa između virusologa.

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button