Lifestyle

DR NESTOROVIĆ OTKRIO kako se PRAVILNO jede BIJELI LUK da bi imao ljekovita svojstva

Bijeli luk se koristi kao lijek koji odstranjuje mnoge bakterije, a kako se pravilno jede i zašto su njegovi sastojci “najzdravija bomba” za naš organizam

Da li bijeli luk može da bude alternativa kako bi se izbjegli antibiotici?

Šta je to što je „ljekovito“ u bijelom luku? I kako se pravilno konzumira? Na sva ova pitanja Dr Nestorović ima odgovor:

Da li bijeli luk može da bude altenrativa kako bi se izbjegli antibiotici? Šta je to što je „ljekovito“ u bijelom luku? I kako se pravilno konzumira? Na sva ova pitanja Dr Nestorović ima odgovor:
– „Alicin“ je supstanca koja se nalazi u bijelom luku, je najjači mogući antibiotik. Na primjer, žene koje imaju problema sa mokraćnim putevima, ili muškarci, ja sam im savjetovao da konzumiraju bijeli luk u svrhu liječenja. Bijeli luk i origano su kombinacija koja liječi Ešerihiju E-koli, koje se veoma teško liječi antibioticima – rekao je dr Nestorović.

Bijeli luk nema efektno dejstvo kada se samo proguta. Doktor je jasno objasnio kako bijeli luk treba da se konzumira da bi bio efektan i ljekovit:

– Zbarušeni ili osušeni čen nema nikakvu svrhu i ne treba da se koristi. Kada se sažvaće, tek tada izlazi iz luka enzim koji se zove „malinaza“, i on je djelotvoran. Ako ga samo progutate, bijeli luk će imati jako slabo dejstvo. Uvijek treba imati na umu da sve što „smrdi“ na sumpor je fantastično korisno za naš organizam: kupus, karfiol, brokoli. Jer ta sumporna jedinjenja su antibakterijska i antivirusna – ispričao je doktor Nestorović za Prvu.rs.

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button