PREMAZAO JOJ JE KOSU VODOM OD KROMPIRA I RIJEŠIO NAJVEĆU MUKU SVIH ŽENA: Svi su u čudu gledali REZULTAT, a što je najbolje od svega nije potrebna ni trunka HEMIJE

kuharski-recepti

Ljudi, naročito žene, ne vole da vide sijede vlasi na svojoj glavi, jer su one jedan od dokaza da polako starite. Sede se uglavnom prikrivaju redovnim farbanjem, što ponekad iziskuje i veće svote novca, a tu su i one žene koje jednostavno ne vole da koriste hemikalije

Umjesto da odmah odete kod frizera i potoršite silan novac na farbu, isprobajte ovaj prirodan način sakrivanja sijede kose. Sve što vam je potrebno je nekoliko većih krompira, malo vode i šerpica. Da, dobro ste pročitali. Naime, ljuskom od krompira možete uspješno prekriti sijede vlasi i to prilično jednostavno. Dovoljno je da pripremite vodu od krompirovih ljuski za ispiranje kose.

Kako prekriti sijede krompirom?
Iako djeluje čudno, sudeći prema riječima doktora Antona Una, ovaj način i te kako djeluje. Uzmite oko pet krompira i ogulite ih. Stavite ljuske od krompira u šerpicu. Zatim uzmite dvije čaše hladne vode i prelijte ljuske.

Sačekajte da voda proključa pa smanjite vatru i ostavite da kuha oko pet minuta. Sklonite šerpicu dalje od šporeta i ostavite da se ohladi. Nakon što se potpuno ohladi, ocijedite tečnost. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru za ljepši miris i sipajte ohlađenu i ocijeđenu tečnost u staklenu posudu.

Onda četkicom nanesite braon tečnost na kosu. Ovaj rastvor skroba pomaže u maskiranju sive boje kose dodavanjem pigmenta. Ovo je jedno od najlakših rješenja za prekrivanje sijedih vlasi. Ponovite postupak nekoliko puta kako biste postigli bolji rezultat.

Leave a comment