Sočan, kremasti i brzi kolač bez pečenja

kuharski-recepti

Sočan, kremasti i brzi kolač bez pečenja

Evo jedna super ideja za sočan brz i ukusan kolač koji se ne peče- Sve je jako brzo!
Potrebno vam je oko 120g višanja ili nekog drugog voća koje volite, vanil šećer, kašika šećera, ja po ukusu dodajem i malo cimeta.
Sada ću ostaviti to voće po strani.
Spremite jednu šerpu u koji ćete sipati 600ml hladnog mleka i odnesite mleko da se greje na ringlu-
Za to vreme pripremite 6 kašika pšeničnog griza u koji ćete dodati 2 pune kašike kakao praha (u pitanju su velike supene kašike) i 5 punih kašika šećera, možete i višeali mislim da nema potrebe, ovaj kolač nije previše sladak.
Mleko se polako greje i možete već odmah sada dodati ove suve sastojke unutra.
Malo po jačajte ringlu na nešto malo niže od najjače temperature i sada tako mešajte, za nekih dva, tri minuta griz će polako da se zgušnjava i kada počne ovako da se prave mehurići, još 1 minut mešajte isključite ringlu.
Griz je gotov, blago sam ga prohladila mešajući.
Dodajem 2 štangle od 100g čokolade dok je još ovako vruć, promešajte da se se čokolada otopi, a potom dodajem i dve kašike ruma po svom ukusu, vi možete i neku drugu aromu.
Spremila sam jednu posudu dimenzije 20cm * 30cm, obavezno je pokvasite sa vodom i onda prelijte ovu smesu od griza i ravnomerno ovako poravnajte i ostavite da se hladi.
Za to vreme spremite kremu. Potrebno je 200ml slatke pavlake dobro ovako da izmešate mikserom, unutra dodajem voće poukusu ovog puta višnje i potrebno je na ovu količinu 100g mlevenog keksa, da ne merite to vam je jedna velika šolja od 300ml unutra sipajte keks i to je to, ne morate meriti na vagu.
Sve dobro zajedno promešajte i naša krema je gotova. Za to vreme se i kora od griza polako prohladila pa možemo odmah preko da stavimo i kremu. Ovako zagladite, ako
volite da to malo lepše izgleda i odnesite ovu tortu na hlađenje.
Kroz nekih par sati ona će biti spremna za serviranje. ako imate malo više vremena možete je ostaviti i tokom noći da se jako lepo stegne.
Jako je brza, jako je ukusna, lepo se seče i servira- Ukus je fantastičan, toliko je i sočno i kremasto i višnje su kiselkaste, a opet sve je dovoljno slatko.
Ovaj kolač je baš po mom ukusu i ovo je jedan super predlog sada za vikend ako nemate mnogo vremena, a želite jako lepo da se zasladite

izvor:Mala Brza Kuhinjica / Little Quick

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Leave a comment