Čaša slane vode je nešto što bi obavezno trebali svaki dan piti, evo zašto

kuharski-recepti

Čaša slane vode je nešto što bi obavezno trebali svaki dan piti, ima nevjerovatan efekat na zdravlje, kada ovo pročitate sigurno ćete početi

Opće poznato je koliko je dobra voda s limunom ili sirćetom za naš organizam. Ali mnogi ne znaju da je slana voda još bolja!

Na prvu pomisao, gadi vam se popiti ovu vodu. Ne brinite se, nije tako baš gadno. U nastavku vam donosimo nekoliko benefita pijenja slane vode svakodnevno. Možda kada pročitate promijenićete vaše mišljenje te početi ovo praktikovati.

Pravilna hidratacija

Poznato je da je moguće popiti i previše vode, a u tom slučaju u organizmu dolazi do nedostatka natrija, što vodi do hiponatremije. Sol istovremeno pomaže tijelu da apsorbira vodu i održava balans natrija u organizmu.

Detoksikacija

Slana voda sadrži minerale koji pomažu u prirodnoj detoksifikaciji tijela i izbacivanju štetnih toksina, a također ima i antibakterijska svojstva te tjera bakterije iz organizma.

Probava

Sol aktivira žlijezde u ustima koje potom ispuštaju protein koji pomaže u pravilnoj razgradnji hrane i tako znatno olakšavaju probavni process. Uz taj napitak napuhnutost će postati samo uspomena.
San

Za one koji pate od nesanice slana voda mogla bi postati rješenje za neugodne probleme. Prirodni minerali u soli smiruju tijelo i živčani sistem te smanjuju razinu kortizola u tijelu, takozvanog hormona stresa koji nam često ne da spavati.

Koža

Svi želimo imati zdravu i lijepu kožu, a u tome nam također pomažu minerali koje nalazimo u soli. Oni reduciraju akne, osip, ekcem te održavaju kožu glatkom i čistom. Većina ljudi iz prve ruke može potvrditi da morska voda sjajno djeluje na kožu, a čaša slane vode može iznutra pomoći u regeneriranju kože.

Izvor: hranljivo.club

Leave a comment