Lifestyle

Dr. Solaković: ‘Između šećera i masnoće, bolje pojedite masnoću, šećer je vrlo opasan

Bosanski doktor Oz, kardiovaskularni hirurg, profesor Medicinskog fakulteta u Sarajevu i autor niza knjiga o zdravom životu i ishrani Emir Solaković gostujući u Pressingu na N1 govorio je zdravlju društva i pojedinca. Do sada je pomoga mnogima i, kako kaže, promijenio im život.

“Mnogi me na ulici sretnu i ispričam se s njima, kao da sam njihov u kući, mnogima sam promijenio živote. Norod je generalno bolestan, ima puno više godina nego što izgleda. On živi, ali ima kateter ili pelenu, to nije život. Pogledajte našu djecu, ona su debela, pretila, bucmasti…”, kazao je dr. Solaković na početku Pressinga.

Ispričao je da se bavio sportom, ali je uvidio u jednom trenutku da mu nije dobro. “Išao sam na razna snimanja, tražio sam sebi problem. Kopao sam i kopao. Na kraju su došli meni da sam ja psihički poremećen. Knjige su nastale iz toga, pisajući, da sami sebi pomognete.

Vi ste ti koji tražite sebi dijagnoui, držite palicu u svojim rukama. Ja sam ljekar, nas pacijenti mrze. Kad sam ušao pod anesteziju, tek sam tad shvatio muke i nedaće jednog pacijenta.

Tad sam postao kao ljekara puno bolji čovjek i puno bolji prema pacijentu. Ja sam obični čovjek, iz naroda. Ja sam vaš, pisao sam knjige i govorim za svoj narod, svoje ljude, da oni to shvate i nauče. Mnogi su promijenili živote i mnogi mi se zahvaljuju. Vi drugog izbora nemate. Imate medije, jeste li ikad vidjeli reklamu u prasi? Neće država reći da moraju uzimati toliko i toliko proteina, masti ili šećera”, poručio je te dodao:

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button