Lifestyle

Godinama se borila protiv neizliječive bolesti: Pronašla je lijek, želi da pomogne drugima

Većina ljudi izgubi nadu kad im lekar kaže da boluju od neizlečive bolesti. Ali, ova žena nije prestala da se bori i dokazala je da je svaka bolest izlečiva. Ovo je njena priča.

Žena koja je bolovala od neizlečive bolesti i godinama se bezuspešno borila protiv nje, na kraju je pronašla sebi lek u nečemu što je zaista za ne poverovati, a sada želi da pomogne i drugima.

Maris Pjaž, instruktorka gimnastike i bivša francuska reprezentativka u gimnastici, uspela je da se izbori sa teškom autoimunom bolešću.

Ona je nakon izlečenja odlučila da podeli svoju priču sa svetom, napisavši knjigu “Pčele su me izlečile od multiple skleroze”, koja je odmah po izlasku iz štampe izazvala veliko interesovanje javnosti.

Naime, pre 24 godine, kada je Maris napunila pedeset godina, razbolela se od multiple skleroze. Lekar, koji joj je posle brojnih ispitivanja postavio dijagnozu, smatrao je da bolest nije moguće izlečiti lekovima koji su bili u ponudi i da se u najboljem slučaju napredovanje bolesti može samo usporiti.

Doktor kao da mi je rekao: “Jadna gospođo, ja za vas ne mogu ništa da učinim” – napisala je Maris na početku svoje knjige i dodala.

Ako zvanična medicina moju bolest ne može da sanira lekovima, pokušaću sve što mi nudi alternativna medicina, i pre svega, apiterapija (terapija pčelinjim proizvodima – napisala je ona.

Međutim, pre nego što se Maris odlučila za prilično bolnu terapiju pčelinjim ubodima, pokušala je sebi da pomogne i nekim drugim prirodnim metodama. Imala je utisak da su joj sve te terapije delom pomagale i olakšavale mišićne grčeve i glavobolje ali, nažalost, napredovanje bolesti nisu zaustavile.
S obzirom da u alternativnoj medicini vlada šarlatanstvo, tražila sam informacije kako stručno pristupiti apiterapiji od naučnika koji u svetskim razmerama nešto znače i koji godinama pokušavaju multiplu sklerozu da izleče pčelinjim otrovom. Tek kasnije saznala sam da u Monpeljeu živi i radi poznati hirurg i onkolog, profesor Anri Žueju, koji preporučuje korišćenje pčelinjih proizvoda i koji mi je kasnije svojim savetima pomogao tokom pisanja knjige – ispričala je Maris.

Propolis s medom uzimala je redovno četiri nedelje. S pčelinjim ubodima počela je sistematično u junu 2005. godine i to dvaput nedeljno.

Pčelinji otrov sam inače povremeno isprobavala na sebi i ranije, da bih se na njega privikla, i utvrdila sam da ga moj organizam podnosi. Počela sam sa jednim ubodom i zatim bih njihov broj s vremena na vreme povećavala, dok u septembru mesecu te godine nisam stigla do osamnaest uboda. Kasnije sam i taj broj uboda povećala i došla do trideset i pet – kaže ona.

Nakon što je izdržala ovu bolnu terapiju, ono što je dobila kao nagradu je bilo i te kako vredno truda.

Poslednji pregled iz 2011. godine sa magnetne rezonance pokazao je da su nestala sva oštećenja (lezije) na nervima mozga i kičmenoj moždini – istakla je ova hrabra žena.

Izvor: alternativainformacije.com

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button