Koja je razlika između žene koja je napunila 40 godina i one sa 46: Menjaju se čak i trepavice!

kuharski-recepti

Došlo je do jednog vida odrastanja. Sve na meni se promenilo, uključujući i trepavice

Razlika između 40-godišnje žene i 46-godišnje žene je ogromna. Kao između novorođenčeta i deteta u prvom razredu osnovne škole. To donedavno nisam znala, ni primećivala. Žene starije od četrdeset, karakterisala sam kao 40+ žene! Mislila sam da to sve govori!

Ali u međuvremenu se desilo to da sam prešla tih fantomskih šest godina i zapanjila sam se koliko se žena sa 40 godina razlikuje od one koja je napunila 46 godina.Sada uopšte više nisam ista kao kada sam imala četrdeset godina. Ne govorim samo o sedoj kosi i borama, a ni o težini (koja je na sreću ostala ista) Sve ostalo se promenilo. Čak i trepavice

A razlika je samo 6 godina.Sa četrdeset godina nisam nosila patike uz haljinu. Ili jednostavno nisam nosila haljinu. Sada ne izlazim iz patika.

Nikad nisam napuštala kuću bez maskare, a sada je labelo jedina šminka koju koristim.Pre šest godina sam se smejala terminu „kriza srednjih godina“, a sa 46 godina sam iskusila to.

Sa 40 godina sam smatrala da je depresija bolest slabih. Sa 46 godina je postala deo moje priče.Sa 40 godina nisam gledala TV emisija i radije sam obavljala kućne poslove i čitala knjige. Sada je obrnuto.

Sa 40 godina sam sve kontrolisala. Sa 46 sam se rešila ove opsesije.U četrdesetoj sam bila zabrinuta o tome šta će ljudi reći o meni. Sada ja pričam o njima. Ili jednostavno me više nikakve priče ne zanimaju.

Sa 40 godina sam se brinula za svoju budućnost. U 46oj godini sam shvatila da je danas važnije od sutra.

U 40oj godini bila sam okupirana decom. Oni su bili centar mog univerzuma koji se sveo na njih. Sada su deca odrasla, otvarajući mi nove mogućnosti. Sada je moj univerzum mnogo širi.

Mnoge stvari koje su se činile kao jedine ispravne u mojim četrdesetim, sada nisu.Sa 40 godina sam se čvrsto držala svojih uverenja, a danas znam da većina stvari i događaja nisu onakvi kakvi se predstavljaju.

Sa 40 godina sam se plašila da uradim nešto glupo, a sada se teram da uradim bilo šta.Zašto muškarac u četrdesetim da toleriše svoju ženu? Treba jednostavno da se razvede!

Nekad dan nisam mogla da zamislim bez češe vina, a sada ne mogu ni da se setim kojeg je ukusa.Nekad nisam pisala, nisam imala vremena. A sada pišem sve vreme.

Toliko promena, a prošlo je samo šest godina.Više ne verujem kada mi kažu: „Uopšte se nisi promenila!“ Samo se nasmejem i kažem: „To jednostavno nije istina! Drastično sam se promenila“.

izvor zenskikutak.rs

Leave a comment