Lifestyle

Ljekari potvrdili: Izliječila rak u 4. stadijumu ovom jednom namirnicom

Kendis Meri Foks bila je zapanjena kada su joj lekari rekli da zbog raka štitne žlezde, koji se proširio i na druge organe, ima, po njihovim procenama, još samo pet godina života.

Sada 31-godišnjakinja, odbila je hemioterapiju koja joj je bila zakazana za 6 meseci i za to vreme svaki dan jela po tri ananasa dnevno, jer je čula da to pomaže lečenju karcinoma. Takođe, jela je grejpfrut, limun, papaju, jabuke, kivi i banane.

Osim toga, tokom lečenja, nije unosila proteine životinjskog porekla. Kendis tvrdi da je u roku od samo šest meseci, karcinom u četvrtoj fazi skoro potpuno nestao, a zapanjeni lekari su sada potvrdili da je sasvim izlečena od karcinoma.

“Oslobodila sam se karcinoma tako što sam ga izgladnjivala. Saznala sam da bromelain iz ananasa, kivija i papaje uništava proteinski sloj karcinoma. Proteini iz životinjskih proizvoda hrane rak, a kada jedem velike obroke moja energija se usmeri na probavljanje hrane, pa telo ne može da se leči.

Jela sam pomalo voća, što je izjedalo karcinom, tako da sam ga se rešila u roku od šest meseci. Više nemam rak, i jako sam zahvalna zbog toga”, otkrila je Kendis.

Kendis Meri je 2011. godine pronašla kvržicu iznad leve ključne kosti, a nalazi su pokazali rak štitne žlezde.

Uprkos terapijama, karcinom se proširio na jetru i vrat, a prekancerozne ćelije pronađene su i na plućima. Lekari su joj prognozirali najviše pet godina života.

Britanka Kendis, koja je tada živela u Australiji, priseća se tog vremena:

“Imala sam pet godina ili šest meseci da se rešim ove bolesti. Odlučila sam da svima pokažem da to mogu sama. Počela sam da jedem mnogo voća, ponekad sam bila sedam dana samo na voću”, priča žena.

Istraživala je rak, pa je počela da se hrani skoro isključivo voćem i povrćem. Najviše je jela ananas zbog bromelaina, za koji se tvrdi da “jede” rak, a izbacila je teške obroke.

Prestala je da koristi hemijske kozmetičke proizvode i sredstva za čišćenje, prestala je da puši, ali je preduzela i korake da smanji stres u svom životu.

“Stres, hemikalije i životinjski proizvodi hrane rak, tako da sam ih se rešila”, kaže Kendis.

Kada je nakon šest meseci otišla na kontrolu, nalazi su potvrdili da se skoro u potpunosti rešila karcinoma. Onkolog Mark Simon, direktor Instituta za istraživanje prehrambene onkologije, kaže:

“Ishrana igra važnu ulogu, zajedno sa redovnim vežbanjem, pozitivnim stavom, pa čak i duhovnosti. Voće poput ananasa sadrži bromelain za koji je poznato da ima dobar efekat protiv karcinoma”, potvrdio je stručnjak.

Izvor: stil.kurir.rs

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button