OD OVE SMJESE DLAČICE TRAJNO NESTAJU: Pravi se od 3 sastojka, a uklanja I NAJSITNIJE DLAČICE – riješite ih se jednom zauvijek!

kuharski-recepti

Zaboravite na skupe tretmane i depilaciju u salonima. Ljeti sigurno želite da se riješite dlačica koje vam smetaju, a najviše onih sa lica. Možda ste dosada probali da ih uklonite brijačem i raznim tretmanima, a one se uporno vraćaju. Međutim, postoji jedan recept koji vam može pomoći da ih uklonite, a što je najbolje, pravi se od prirodnih sastojaka.

Najvažniji sastojak je kurkuma koja se pokazala izuzetno zdravom po organizam. Evo kako da napravite smjesu pomoću koje ćete se riješiti dlačica.

Potrebno vam je:

2 kašičice brašna od leblebija

1 kašičica kurkume

mlijeko ili jogurt

Postupak:

Pomiješajte kurkumu i brašno od leblebija u posudici i u to ulijte sasvim malo mlijeka ili jogurta kako biste dobili gustu pastu. Nanesite ovu smjesu na željenu zonu u smjeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta, odnosno dok se ne sasuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom namočenom u mlaku vodu i isperite.

Napomene

Imajte na umu žutu boju kurkume koja će dati lijepi ton licu, ali nakon tretmana potrebno je dobro isprati lice. Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali će to brzo splasnuti zbog protivupalnog svojstva kurkume. Ovaj tretman treba ponoviti 3-4 puta nedeljno kroz mjesec dana. Dlačice se maksimalno proređuju, istanjuju i posvjetljuju te trajno nestaju.

novi.ba

Leave a comment