Odmah bacite Naočale: Pomoću samo jednog sastojka vaš vid će se poboljšati za 97%

kuharski-recepti

Loš vid je problem s kojim se mnogi ljudi susreću.Neki su kratkovidni, neki dalekovidni. U tom slučaju obično pomaže nošenje naočala ili kontaktnih leća, no postoji drugačiji način da popravite vid i odmorite oči.

Evo kako:

Odmorite oči:Za zdravlje očiju je bitno povremeno ih odmoriti. Ako osjećate napetost ili zamor očiju, zaklopite ih na nekoliko minuta. Ako većinu vremena provodite gledajući u ekran računala, prilagodite osvjetljenje okoline, kako bi što manje naprezali oči.

Skinite naočale:Iako morate nositi naočale, povremeno ih skinite. Čak postoje istraživanja koja pokazuju da je stalno nošenje naočala štetno za oči. Neki smatraju da nošenje naočala ugrožava vid, stoga ih nosite onda kada je zaista potrebno.

Masaža očiju.Nekoliko puta dnevno lagano protrljajte oči i izmasirajte područje oko njih. Također povremeno stisnite palcem i kažiprstom područje unutarnjih kutova očiju. Ne zaboravite laganim pritiskom izmasirati sljepoočnice, tjeme i stražnji dio lubanje. Na taj način ćete potaknuti cirkulaciju.

Pravilo 20-20-20:

Svakako napravite redovite pauze od gledanja u računalo, vodeći se pravilom 20-20-20. Svakih 20 minuta gledanja u računalo, odmorite oči gledajući 20 sekundi gledajući u predmet udaljen najmanje 20 metara.

Izađite van: Provedite više vremena u prirodi. Ako pješačite kroz ulicu ili park pun drveća, vaše oči će biti manje izložene izvorima svjetlosti koji vam mogu narušiti vid.

Topli oblozi:Topli oblozi se koriste za liječenje očnih problema. Lagano pritisnite topli i vlažni oblog, i držite oko 30 minuta dnevno. Dokazano je da ova metoda pomaže kod problema suhih očiju.

Pripazite na prehranu.U svakodnevnu prehranu uvrstite namirnice bogate vitaminom A, kao što su mrkva i slatki krompir. Postoji način da se vid popravi prirodnim putem i možete poboljšati vaš vid za manje od jednog mjeseca.

Potrebni sastojci:

šolja vode,1 gr šafrana.

Priprema:Stavite vodu u lonac, onda zagrijati dok ne proključa i dodajte šafran. Neka mješavina ključa 1 m, a zatim ostavite da se ohladi i procijedite.Dodajte malo meda po okusu i pijte solju ovog čaja. Ponovite postupak svake noći prije odlaska u krevet, i vid će biti znatno poboljšan za manje od mjesec dana.Osim vraćanja vida, šafran može očistiti vasu krv, regulisati trigliceride i nivo holesterola, poboljšati cirkulaciju krvi, izliječiti artritis i znatno poboljšati vaše pamćenje.

Leave a comment