Lifestyle

OVU NAMIRNICU STAVITE NA KRPELJA I SAM ĆE POBJEĆI: Svi je imate u kuhinji, bitno je samo da BRZO REAGUJETE

Ako niste mnogo vješti, najbolje je da odete kod ljekara i prepustite njemu da ukloni ovog parazita
Krpelji će ostati na vašem tijelu nekoliko sati prije nego što se udube u vašu kožu. Najviše vole vlažne delove tela, poput stomaka, prepona, pazuha ili vrata ispod kose.

Zato je najbolje da se istuširate odmah po povratku sa putovanja i dobro operete kosu. Ako se krpelj ipak uvukao u kožu, možete ga ukloniti uz pomoć pincete, ali treba tačno da znate kako da uhvatite ovog parazita da biste ga potpuno uklonili sa kože. Ako niste mnogo vešti, najbolje je da odete kod ljekara i prepustite njemu da ukloni ovog parazita. Međutim, svako od nas u kuhinji ima hranu zbog koje će ovaj parazit izaći sam od sebe. To je so, jer krpelji ne podnose ovu hranu. Posolite mjesto gdje se krpelj nalazi i preko njega držite komad vate ili gaze 20 minuta. Krpelj neće imati vazduha, a so će obaviti svoj posao i izaći će sam.

Pomaže i al*ohol

Pored soli, možete koristiti i al*ohol. Parče vate ili gaze dobro natopite alkoholom i njime brzim pokretima premažite mesto gde se krpelj nalazi u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Zbog dejstva alkohola i zagrevanja kože on će izaći, ali samo pazite da mu neki dio tijela ne ostane u koži. Ako nemate ljekoviti al?ohol, može se koristiti i rakija. Mjesto na kome se krpelj nikada ne smije mazati uljem, jer će tako samo proći dublje pod kožu.

novi.ba

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button