Recite zbogom opadanju kose: Maska za jačanje korijena po receptu ruskih liječnika

kuharski-recepti

Ova maska ​​regenerira strukturu korijena kose i zaustavlja opadanje, a da biste je napravili potrebna vam je samo jedna namirnica… Problem opadanja i slabog korijena kose nije rijetka pojava, a proizvodi koji postoje na tržištu rijetko kome pomažu. Ali, kao i za sve ostalo i za ovaj problem najbolje rješenje nudi – priroda!

Ruska liječnica Tatjana Viktorovna Konovalova otkrila je recept za jednostavnu masku za jačanje korijena kose.

Ova maska ​​regenerira strukturu korijena kose i zaustavlja opadanje, a da biste je napravili potrebna vam je samo jedna namirnica – mrkva! Kao sjajan izvor vitamina beta karotena i A vitamina, mrkva daje ne samo dobar vid, već i utječe na zdravlje vlasišta koje je esencijalno za zdravu kosu. Hranjive tvari koje mrkva sadrži mogu poboljšati zdravlje kose, noktiju i kože. Pored toga, mrkva pomaže i u detoksikaciji cijelog organizma pa i vlasišta – i stvaranju novih stanica.
Priprema je također vrlo jednostavna: Skroz sitno naribajte nekoliko svježih mrkvi i utrljajte to u korijen kose.Ostavite da djeluje minimum 15 minuta, a zatim dobro isperite na uobičajen način. Na početku, masku nanosite uvijek prije pranja kose najmanje 5 puta za redom.Kada vam kosa ojača, dovoljno je nanositi ribanu mrkvu jednom mjesečno, a prvi rezultati vidjet će se već nakon nekoliko tretmana!

Izvor: prirodna-medicina-recepti.com

Leave a comment