Lifestyle

UZ POMOĆ ŠIBICE VAŠE CVIJEĆE BUJAĆE KAO NIKADA PRIJE: Ovaj genijalni trik će spasiti vaše cvijeće od propadanja

Fosfor i sumpor, koji je u sastavu smese za šibice, prodiru u zemljište i pouzdano oslobađaju biljku od nepozvanih gostiju.

Sobne biljke, ne samo da daju toplinu vašem domu, već i povećavaju koncentraciju kiseonika u prostoriji. Nažalost, događa se da biljke počinje venuti iz neobjašnjivih razloga. Tome mogu doprineti sitne štetočine, mušice, koje je teško uočiti golim okom, piše uspesnazena.com.

Srećom, postoji jedan jednostavan trik omogućava da se brzo oslobodite sitnih mušica u posudama s cvijećem. Za njegovu realizaciju bit će potrebno samo nekoliko običnih šibica!

Jednostavno, zabodite ih glavicama u zemlju na udaljenosti 5 cm od ruba posude i zalijte cvijeće. Nakon dva dana, zamenite šibice novim, a nakon još dva dana mušice će nestati. Naime, fosfor i sumpor, koji je u sastavu smjese za šibice, prodiru u zemljište i pouzdano oslobađaju biljku od nepozvanih gostiju. Takođe, evo i bonus savjet: da biste spriječili pojavu gljivica, koristite bakarne novčiće. Stavite nekoliko novčića u tlo oko biljke i bakar će uništiti sve gljivice, prenosi Alo.

novi.ba

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button