KAD STARITE OVIH 5 SIMPTOMA NE SMIJETE IGNORISATI : Žene, oprez, ako uočite ovo IDITE DOKTORU

kuharski-recepti

Stručnjaci tvrde da su najopasnija zdravstvena stanja koja ne daju tipične simptome. Ovih pet znakova ukazuju da morate da se posvetite zdravlju

Kako starimo, zdravstveni problemi će se pojavljivati s vremena na vrijeme. Povremena glavobolja, mučnina, bol u stomaku, su najčešće tegobe koje se javljaju. Ipak, ljekari upozoravaju i na druge simptome lošeg zdravlja koje ne treba zanemariti.

Pišete sitnija slova

Ako ste počeli da pišete sitnija slova to bi mogao biti simptom Parkinsonove bolesti. Prema studiji iz 2017. objavljenoj u časopisu “Movement Disorders Clinical Practice”, mikrografija – ili abnormalno mala veličina slova – često je jedan od prvih simptoma Parkinsonove bolesti koju pacijenti primijećuju.

Smanjuje vam se visina

Ako ste nedavno provjerili svoju visinu i shvatili da ste za centimetar niži nego što ste bili, to može biti znak osteoporoze. Ljekari ističu da, tokom godina kosti slabe, zbog nedostatka kalcijuma i vitamina D, a to rezultita time da postajete niži nego što ste bili.

Stalno su vam ispucale usne, a posebno na uglovima

Osim što može biti izrazito bolno, ovo stanje ukazuje na nedostatak vitamina B i ukazuje da vam je gvožđe u manjku.

Znojite se noću

Da li se ikada probudite u sred noći obliveni znojem? Ako je odgovor potvrdan, ovo ne smijete zanemariti. Prema klinici Majo, hronično noćno znojenje može nastati zbog poremećaja anksioznosti, problema sa štitnom žlezdom, pa čak i određenih vrsta raka, pa je važno da odete kod ljekara.

Vaša koža poprima plavu boju

Razlog zbog kojeg vaše usne, prsti na rukama ili nogama imaju plavu nijansu može biti cijanoza, stanje u kojem krv ne cirkuliše dobro i postoji neadekvatan nivo kiseonika u krvi, tvrde stručnjaci s Teksaškog institut za srce. Ako ovo primijetite posetite ljekara što prije, zato što može ukazati na probleme sa srcem i plućima.

Izvor: Lepa&Srećna

Leave a comment