Kako sam ojačala kičmu koristeći pastu od kurkume na ovaj način

kuharski-recepti

Isprobajte i vi ovaj moćan domaći recept od kurkume.Ona zaista uveliko oporavlja organizam i obnavlja kičmu. Moramo naglasiti da je veoma popularan kod doktora alternativne medicine.Za početak pripremite pastu od kurkume na sledeći način:40 gr kurkume u prahu,100-150 ml vode.

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promješajte i dovedite do ključanja. Kuhajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno mješajte. Ako je mješavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko na ovaj način:250 ml mlijeka,2 kašike (40 ml) meda,bademovog ulja (po želji),dodajte meda po ukusu.Mlijeko prokuhajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. Pastu čuvajte u frižideru, može trajati i do 40 dana. Gotovu pastu dodajite u vruće mlijeko po 1 kašičicu.Savjet koji je dobro znati: Oni koji imaju probleme sa žučnom kesom: bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretski efekat.

Za šta je sve kurkuma odličan lijek:Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak kurkume. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiće krvotok i kompletan metabolizam. Gorak okus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože.

Takođe, uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majćino mleko, matericu i jetru.Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdjevenoj prodavnici hrane.Nadamo se da će vam ovaj lijek pomoći u oporavljanju kičme, te zaustavljanju bolova.Spremite ga i vi.

Izvor: infosavjetnik

Leave a comment