Zdravlje

KANTARIONOVO ULJE JE PRAVI LIJEK: Šest problema koje rješava kao od šale

Kantarionovo ulje dolazi od biljke znane još kao Gospina trava, a spada u vrstu pljuskavica. Kaže se kako ne postoji oboljenje, što fizičko, što psihičko, na koje ovo ulje nema korristan efekat. Od kožnih oboljenja i oštećenja, pa sve do psihičkih problema, kantarionovo ulje će se pobrinuti za ono što vas muči.

Kantarion ili Gospina trava se bere tijekom svibnja i lipnja, a u njenim se prekrasnim žutim cvjetovima i listovima pronalazi eterično ulje koje možete koristiti kao prirodni lijek za razna oboljenja, a ovo su neka od njih:

opekotine
čirevi
ožiljci
reuma
giht
problemi psihe
POPRAVLJA RASPOLOŽENJE

Kantarionovo ulje ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje, a istraživanja su pokazala kako na depresiju, pa čak i onu sezonsku, ima utjecaj zato što usklađuje razine hormona seratonina i dopamina.

KOŽNI PROBLEMI

Kantarionovo ulje odličan je izbor kao lijek za kožne probleme, zbog toga što djeluje antibakterijski, rane će brže zacijeljivati dok možete i liječiti opekotine prvog stupnja. No, ne savjetuje ga se koristiti kada se idete sunčati jer može povećati šansu od crvenila kože i opekotina. Na koži se koristi tako da se na određeno mjesto namaže, no nemojte ga sstavljati na one rane koje još krvare.

PROBAVNE TEGOBE I UPALE

Koristiti se može i kada vas boli u trbuhu, kod upale jajnika, ali i kod bolnih bubrega te protiv proljeva.

MASAŽA
Kantarionovo ulje izuzetno je pogodno za masaže, a pomoći će čak i kod propadajuće boli. Možete uzimati i oralno dva puta dnevno, dok čaj od gospine trave, odnosno pljuskavice, je izuzetno koristan i za bolove u leđima izazvane napetošću.

KOD UKLJEŠTENJA ŽIVCA

Za bol živaca, odnosno kod uklještenih živaca, dvije do tri kape kantarionovog ulja stavite u dvije žlice maslinovog ili bademovog ulja te mažite na bolno mjesto svaka tri sata.

UHOBOLJA

Kantarianovo ulje pomaže i kod uhobolje, a možete ga upotrijebiti samostalno, odnosno jednostavno nakapati u uho i zatvoriti uho komadom vate. Ističe se kako kantarianovo, kao niti nijedno drugo ulje, ne stavljate u uho ako već postoji iscjedak jer može pogoršati situaciju.

Nabavite i vi svoje kantarionovo ulje.

Autor: G.H.

Izvor: ordinacija.hr

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button