OTROV KOJI SVAKODNEVNO PIJEMO: Najsmrtonosniji napitak na svijetu, uništava zdravlje za 45 minuta!

kuharski-recepti

Niste ni svjesni kakvu štetu nanosite vašem organizmu. Nije ni čudno što sve više ljudi obolijeva od dijabetesa, raka i ostalih bolesti. Nažalost, većina osoba pije gazirana i razna obojena pića. Većina ne može zamisliti dan bez kole, fante i sl.

Razmislite malo, ta pića, npr Coca-Cola, toliko je jaka da je u stanju da potpuno očisti WC-školjku. Šta li onda tek radi vašim organima, posebno bubrezima i jetri? Uništava ih, eto šta im radi!

Osim toga, dodaju im se razne boje, hemikalije,otrovi koji izazivaju ovisnost. Čak postoje informacoije da se dodaju i male količine kokaina u Coca-Colu kako bi izazvala ovisnost. Puna je šećera, štaviše, jedna flašica sadrži čak 30 kašika šećera.

Zar nije zdravije i bolje da popijete limunadu, sok od narandže, jagode(naravno prirodne sokove)? Prirodni sokovi će vas ojačati, pa čak izliječiti i najteže bolesti. Doktor Gerson je oboljele od raka liječio prirodnim sokovima. Čak su se izliječile i osobe koje su umirale od ove opake boelsti.

Gazirani i neprirodni sokovi, kao što je Cola, štete mozgu, srcu, svim organima, dovode do gojaznosti, povećanja pritiska i nastanka dijabetesa. Evo šta se dešava nakon konzumacije gaziranog pića:

U toku prvih 5-10 minuta ulaze ogromne količine šećera u krv. Organizam s eprepptereti jer se radi o većim količinama. Nakon 20 minuta jetra pretvara te šećere u masti. Nakon pola sata glukoza ulazi u krv i povećava se krvni pritisak.Nakon 40 minuta, remeti se otkucaj srca i ono ubrzano radi.

Izvor: megagiga.info

Leave a comment