Zdravlje

OVA MOĆNA BILJKA POBOLJŠAVA CIRKULACIJU KRVI U MOZGU, SPREČAVA RAK, NEOPHODNA JE ZA ASTMU, GIHT…

Bolest poput dijabetesa širi se u svetu neviđenom brzinom. Incidencija dijabetesa povećala se za 176 odsto tokom poslednje tri decenije, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti. Stoga su naučnici počeli da proučavaju više vrsta načina lečenja i sprečavanja ove bolesti.

Dr Elvira Gonzalez de Mejia, profesorka na Odeljenju za nauku o hrani i ishrani na Univerzitetu u Ilinoisu, i njene kolege istraživale su kako različito bilje i začini utiču na ljude sa dijabetesom. Ispostavilo se da su origano i ruzmarin vodeći u smanjenju šećera u krvi. Sadrže antioksidante, uključujući flavonoide i polifenole, koji su sposobni da inhibiraju enzime PTP1B i DPP-IV.

Ovi enzimi igraju ključnu ulogu u lučenju insulina. Takođe je utvrđeno da origano i ruzmarin, uzgajani u stakleničkim uslovima i sakupljani u prirodi, imaju dobra lekovita svojstva. Ali prirodno uzgajano bilje pokazalo se korisnijim.

Ruzmarin se široko koristi u celom svetu, ne samo za prevenciju dijabetesa. Ima bezbroj korisnih svojstava!

KORISNA SVOJSTVA RUZMARINA
Smanjuje upale zbog sadržaja ogromne količine antioksidanata.
Leči mozak uzrokujući snažan protok krvi u njega.
Smanjuje stres smanjenjem nivoa hormona kortizola u krvi.
Stimuliše rast kose. Veoma je korisno dodati esencijalno ulje ruzmarina u šampone i maske.

Jača celo telo, čisti od patogenih bakterija, podmlađuje ćelije.

Isprobajte jedinstveni čaj od ruzmarina! Kašičicu suvog iseckanog ruzmarina prelijte čašom ključale vode. Pustite da se čaj kuva 15 minuta i zatim ga možete piti.
Najbolje vreme za uzimanje čaja od ruzmarina je uveče, najbolje je to učiniti neposredno pre spavanja. 1 čaša ovog pića dnevno umanjiće rizik od razvoja dijabetesa i pomoći će u sprečavanju drugih opasnih bolesti, poput raka.

Već smo pisali da ruzmarin utiče na naše pamćenje!

Ruzmarin i origano mogu se uzeti kao pomoć u lečenju i prevenciji dijabetes melitusa, ove biljke su veoma korisne za starije osobe: bukvalno zasićuju vitalnom energijom i obnavljaju pamćenje. Ruzmarin se koristi i za sprečavanje raka!

Podelite ove korisne informacije sa prijateljima!

Preuzeto sa: https://www.dnevni.rs

Povezano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button