PREKO KOŽE ULAZI U KRVOTOK: Trik sa lukom koji će napraviti čudo za vaše zdravlje…

kuharski-recepti

Trik sa lukom koji će napraviti čudo za vaše zdravlje…

Crveni luk ima antibakterijska svojstva, a fosforna kiselina iz crvenog luka preko kože ulazi u krvotok.

Ljudi sve više pribjegavaju lijekovima narodne medicine kako bi osnažili imunološki sistem ili riješili neke zdravstvene probleme.

Na našim stopalima nalaze se tačke koje imaju moćno i direktno djelovanje na unutrašnje organe, smatra drevna kineska medicina. Tijelo se prirodno regeneriše tokom noći, a dodatno može pomoći ako odlučite da upotrijebite crveni luk.

Ogulite crveni luk i narežite ga na kolutiće. Stavite ih na stopala i navucite čarape kako bi kolutići ostali na koži. Crveni luk ima antibakterijska svojstva, a fosforna kiselina iz crvenog luka preko kože ulazi u krvotok i podstiče pročišćavanje krvi, cirkulaciju te time općenito ima blagonaklono dejstvo na zdravlje.

Sastojci u crvenom luku imaju i antifungalno dejstvo pa ćete redovnom upotrebom crvenog luka na stopalima ili njegovom konzumacijom osnažiti svoj imunološki sistem i pomoći u borbi protiv raznih upala.

Zbog svog intenzivnog mirisa, ne bi nam palo na pamet da narezani crveni luk držimo, na primjer, u spavaćoj sobi, ali svakako ne bi trebalo da odbacite tu ideju jer će crveni luk pročistiti vazduh u prostoriji, “očistiti” ga od toksina i virusa dok vi spavate. Luk će apsorbovati sve nečistoće, pa nemojte ponovo da ga koristite, već ga bacite pa sljedeće noći uzmite svjež.

Izvor: net

Leave a comment