PROVJERENO RADI POSAO: Najjači napitak, skida salo na stomaku!

kuharski-recepti

Uzimajte po jednu malu kašiku ovog melema dva puta dnevno uz obroke

Ovaj melem eliminiše višak masti i vode iz organizma, poboljšava rad mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid… Glavni sastojci ovog recepta su svjež ren, neoljušteni limun i med. O medu i limunu je već dosta rečeno, pa ćemo se sada, prije recepta, ukratko osvrnuti na ren.

U ishrani se najčešće koristi korjen rena, ali su mladi listovi biljke izuzetno ukusni i blago začinjeni. Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, željezo, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…). Pored toga što je gurmanski, ren je izuzetan i kao ljekovito sredstvo.

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu, jer pomaže da se lakše svari. Hren čisti organizam, ubrzava metabolizam, ublažava umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima.
Podstiče reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u crijevima. Svjež korjen se može koristiti tokom cijele godine, ako se blagovremeno zakopa u vlažan pesak ili čuva u podrumu. Ako imate veći korjen možete narendati potrebnu količinu, a ostatak umotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Ako želite da vaš rendani hren ostane svjež i poslije tri nedjelje, pomešajte ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, hren se može držati u frižideru do 3 nedelje.

RECEPT ZA PIĆE ZA MRŠAVLJENJE

– 125 g hrena

– 3 kašike meda

– 3 limuna (koje ćete prethodno potopiti u malo vode sa kašikom sirćeta, ostaviti da odstoji 10 minuta i oprati pesticide)

PROCEDURA:

125 grama rena izmiksajte u blenderu. Uzmite tri limuna, isjecite ih, uklonite im sjemenke, pa ih pomješajte sa korom i pomješajte sa sirištem. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro promješajte. Čuvajte ovo piće u zatvorenoj tegli u frižideru.

Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzmite ovaj melem 3 nedjelje i gledajte kako vam se struk smanjuje.

Leave a comment