Vitaminska “bomba” za jači imunitet kako kod odraslih tako i kod djece (2 RECEPTA)

kuharski-recepti

Vitaminska “bomba” za jači imunitet kako kod odraslih tako i kod djece (2 RECEPTA).Predstavljamo Vam dva provereno najdelotvornija recepta za jači imunitet kako kod odraslih tako i kod dece.

Sastojci:– 100 g suvog grožđa– 150 g oraha u jezgru– 100 g badema– kora od dva limuna– 100 g suvih kajsija– 100 g suvih šljiva– 250-300 g meda– ako ste u prilici — vrlo je dobro dodati i 100 gr pinjola.

Priprema:Sameljite u mašini za mlevenje mesa suvo grožđe, orahe, bademe, pinjole i limunovu koru.Smesi dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samleli. Dodajte suve šljive i suve kajsije. Promešajte. Na kraju dodajte med i opet sve zajedno promešajte.Ostavite da odstoji na tamnom mestu 1-2 dana.

Primena:Deca starija od 3 godine — 1 kašičica dva puta dnevno.Odrasli: 1-2 kašike tri puta dnevno.Teglu čuvajte u frižideru.Drugi recept za jačanje imuniteta samo za odrasle.

Sastojci:– 200 g suvih kajsija– 200 g suvih šljiva– 200 g suvih smokava– 200 g oraha– 1 limun– 50 ml rakije– 250 g meda

Priprema:Suvo voće i limun zajedno sa korom sameljite u mašini za mlevenje mesa. Smesi dodajte med i rakiju i promešajte. Teglu držite u frižideru.Primena:Uzimajte 1 supenu kašiku pre obroka.Vaša vitaminska bomba je gotova.

Izvor: kucnilekar.com

Leave a comment