MUČI VAS SALO NA STOMAKU? DOKTOR IMA RJEŠENJE! Uradite ovo i bićete IZNENAĐENI brzinom topljenja masnih naslaga oko struka!

kuharski-recepti

Kako smršati ciljano, skinuti salo oko struka ili sa stomaka? Možda mislite da je dijeta dovoljna, povremeno se bavite fizičkom aktivnošću, ali onda primećujete neprijatno iznenađenje. Kilogrami se tope svuda osim na stomaku, piše Mondo.rs. Dr Majkl Mozli, stručnjak za ishranu i mršavljenje, objasnio je kako najlakše smršati u stomaku odnosno skinuti salo oko struka.

“Da biste skinuli salo oko struka, morate da ga razumijete, a da biste ga razumeli neophodno je da shvatate kako insulin funkcioniše. Telo pravi insulin da bi regulisalo nivo šećera u krvi poslije hrane. Na ćelijskim zidovima, insulin otvara ‘prolaz’ za glukozu koja se potom troši u mišićima ili skladišti u masti. U masnom tkivu, insulin sprečava otpuštanje masnih kiselina, koje su izvor energije, u organizam. I to je sve u redu, sve dok insulin funkcioniše kako treba”, rekao je on.

“Ali kako starimo, naši receptori za insulin koji se nalaze u ćelijskim zidovima postaju sve manje ojsetljivi. Zbog toga, nakon obroka, u krvi se nalazi više glukoze i masnih kiselina nego inače. Ovo je toksična smeša koja dovodi do brojnih problema u organizmu, a jedan od njih je i gomilanje masti”, rekao je doktor.

“Jedini način da se otarasite dosadnog sala oko struka je da prekinete začarani krug naglih skokova šećera u krvi. Iznenađujuć broj navodno dijetalnih proizvoda zapravo sadrži visok procenat šećera, ali proizvođači smeju da ih nazivaju dijetalnim zato što sadrže malo masti. Brojne studije su potvrdile da kada izbacimo ugljene hidrate koji izazivaju nagle skokove šećera, osećaj gladi postaje blaži i tada počinje mršavljenje. Ograničite unos hrane i pića koji sadrže šećer, i to više od pet odsto ukupne težine proizvoda, na samo dva puta nedjeljno i pridržavajte se toga”, rekao je on.

“Slatki sokovi, bijeli hljeb, testenina, grickalice, ali i slatkiši i određene vrste vrlo slatkog voća ne bi trebalo da se nađu češće od dva puta nedjeljno na trpezi. Među problematičnim voćem su mango i ananas koji sadrže mnogo šećera. Zamijenite sve to namirnicama koje polako otpuštaju energiju, kao što je smeđi pirinač”, rekao je dr Mozli.

“Dvije stvari će vam biti najveće iznenađenje kada počnete ovako da jedete. Prvo, koliko ste skrivenog šećera zapravo unosili a da toga niste ni bili svjesni. I drugo, brzina kojom će salo oko struka početi da se topi”, rekao je on.

novi.ba

Leave a comment